ХДС обурена рішенням Московського суду про знесення Храму

SvTroickiyHram.jpgХристиянсько-Демократичний Союз глибоко вражений цинічністю постанови Московського обласного суду про знесення храму Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Християнські демократи звертаються до Президента з проханням терміново втрутитись та захистити Свято-Троїцькій храм Української Православної Церкви Київського Патріархату у м.Ногінську Московської області РФ усіма можливими законними методами за допомогою міжнародних інституцій.

Фактично, українських віручих у Московській області позбавляють можливості реалізувати право на вільне віросповідання - одне з базових прав і свобод людини.

bilshov.rujnyuyt.jpg

«З третього жовтня 2016 р. вступає в силу остаточний вирок в знесенні нашого Свято - Троїцького храму в м. Ногінську Московської області, задовільнивши позивача Адмiнicтрацiю Ногiнського району (а по сутi Московську Патрiархiю) та рішення першої судової інстанції Ногінського міського суду. Згідно постанови храм буде знесений в 4-місячний термін за наш рахунок», - написав на своїй сторінці в Фейсбук ієромонах цього Храму Святослав Скороход.

Також він повідомив, що напередодні засідання суду на адвоката Горюнову Тетяну Федорівну був скоєний напад: «Ввечорі повертаючись додому невідомі з машини почали по ній стріляти, опісля погрожуючи по телефону розправою у випадку подальшої підтримки та захисту нашого храму в суді.

На жаль, все українське систематично підчищається і нищиться: сьогодні резонансне рішення по знесенню храму, до того закриття української бібліотеки та ліквідування єдиної централізованої української організації "Український Конгрес Росії"».

ХДС закликає Президента терміново передбачити появу подібних ситуацій в Україні, зокрема своїм указом передати власність Московського патріархату до Єдиної Православної Церкви. Це буде абсолютно логічним та виправданим з позиції внутрішнього застосування санкцій до країни-агресора та її сателітів.