kmisVPUSSP.jpg

Аналізуючи результати опитування КМІС (Київського міжнародного інституту соціології), стає зрозуміло, чому Московський патріархат так активно бореться за свою присутність в Україні. «З опитування бачимо, що переважна більшість наших православних братів та сестер довіряють церкві Київського патріархату», - зауважує голова ХДС Олександр Черненко і додає, що в той же час довіра до священників Московського підпорядкування постійно зменшується.

«Воно і не дивно, люди чують у церквах молитви за російських священників, які підтримують кожне слово Путіна і виконують його команду по пропаганді "русского мира" навіть всупереч Біблії. Хресна хода на Київ - яскравий тому приклад» - вважає лідер християнських демократів.

Також О.Черненко зазначає, що першим прийшов би молитися за український народ, якби збиралися православні християни Української Помісної Церкви. «Ми не можемо забороняти інше, але підтримувати своє просто зобов’язані. Саме тому Християнські демократи підтримують Християн не залежно від конфесії. Але що стосується православ’я, то для нас це виключно Київ», - переконаний Голова ХДС.