tb7.jpg

Християнські демократи активно готуються до парламентських виборів і закликають підтримувати політиків з християнськими цінностями. Про це в ефірі ТБ-7 заявив голова ХДС Олександр Черненко.

Відео можна переглянути за посиланням - https://youtu.be/Jn56v_a0UjI

Також пропонуємо ознайомитися з короткими тезами 30-хвилинного інтерв'ю.

Узурпувати владу на рівні країни набагато важче, ніж узурпувати владу на рівні громади. В маленькому місті чи селі дільничний, голова суду - це цар і бог. Тому давати можливість керувати на місцях без контролю з центру означає розривати країну місцевими рішеннями, як приклад, місцеві псевдореферендуми.
Якщо унітарна країна рухається до фередативного устрою - це мінус. Якщо федерації об'єднуються, як у США і Німеччині, це плюс.

Бажано, щоб до влади приходило молоде покоління, кому зараз 25-30 р., які не знають, що таке радянська система, не мають цієї системи в голові.

Я за ліберальну економіку. Держава повинна залишити за собою стратегічні питання: залізниці, атомної енергетики, які ми не готові спокійно передати в приватні руки. Поступово потрібно зменшувати державну власність на підприємствах, завершити цей процес можна було після 2004 р. і сьогодні вже обговорювати, чи входити нам у єврозону, чи міняти гривні на євро. Але ми знову втратили 10 років.
Я впевнений, що Майдан - не найкращий спосіб розвитку країни.

Закони у Верховній Раді голосуються ті, які вигідні окремих олігархічним групам. Жоден нормальний закон для всіх громадян без тиску громадськості або наших іноземних партнерів не приймається.

Яка ідея може об'єднати громадськість для протидії корумпованим гілкам влади?
Як християнський демократ скажу, що ідея вічних цінностей найголовніша. Ми повинні зрозуміти, що до влади мають приходити люди, які не брешуть, не крадуть, не вбивають інших, поважають батьків і так далі. Це люди повинні показувати своїм життям. Якщо ми будемо голосувати за таких, то всі інші системи змінюватимуться і корупція буде змінюватись, якщо депутат Верховної Ради апріорі не краде, апріорі не хоче брехати і не бреше, апріорі не зацікавлений в тому, щоб вбивати і розв'язувати війну і заробляти на цій війні. Він точно знає, за які закони повинен голосувати без будь-чиєї підказки.

Я вважаю, що ідея повернення, або збереження, або поновлення інформації щодо того, що цінності повинні стати першими, ніж їжа, проїзд у громадському транспорті, пенсія і т.д.

Закликаю людей об'єднуватися навколо цінностей, навколо тих сил, які не в парламенті зараз, навколо Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій, до тих партій, які зараз боряться і хочуть змінити країну. Україна змінюється, але нам треба змінити її набагато швидше, щоб якомога більше з нас дожило і побачило країну, де живуть щасливі і багаті люди.