savchenkofinal380x250.jpgЄвропейський Християнський Політичний Рух, до якого входить ХДС з 2009 р., засуджує вирок щодо Савченко і закликає Москву звільнити її.

ECPM засуджує вирок і 22-річний термін ув'язнення, нещодавно виголошений проти Надії Савченко, народного депутата і Офіцера Збройних Сил України, яка була викрадена сепаратистами у східній частині України та вивезена через кордон проти її волі.

Поведінка Росії із захопленням і судом над Савченко показує неповагу до верховенства права і належної правової процедури. З моменту її захоплення і позбавлення волі в липні 2014 по сфабрикованим звинуваченням, суд над нею і дати слухань неодноразово відкладалися, і місце проведення судового розгляду було перенесено у віддалений регіон Росії, щоб зробити його важкодосяжним для незалежних спостерігачів. Савченко також перенісла допити, одиночне ув'язнення і примусові психіатричні оцінки.

Протягом останніх 20 місяців Савченко стала символом української національної гордості і сили. ECPM приєднується до народу України, висловлюючи глибоке занепокоєння за її благополуччя, і в знак протесту на цей несправедливий вирок. Ще раз, ми закликаємо російську владу негайно звільнити її.

Офіційний сайт ЕСРМ