rrodgers1.jpgСьогодні християнські демократи у Києві мали зустріч з головою християнської партії Великобританії "Спільне Благо" (анг. - Common Good) Річардом Роджерсом, пастором Англіканської церкви, в минулому дитячим ортопедом. Для нас дуже важливими є спільні особисті зустрічі з міжнародними колегами, адже це чудова нагода формувати позитивний імідж України в очах світової спільноти.

Війна на Донбасі, офіційною мовою АТО, та дії Росії викликають велике занепокоєння у світі, ситуація дуже складна, і навіть в Об’єднаному Королівстві не мають рецепту по подоланню цієї кризи, англійці неактивні в цьому питанні. Таку думку висловив Річард Роджерс під час спілкування з християнськими демократами.

За словами Почесного голови ХДС Володимира Стретовича, ситуація в Україні зараз - це екзамен для всього Європейського Союзу та ООН, ОБСЄ, екзамен на непорушність кордонів, задекларованих у 1975 р. «Ми добре пам’ятаємо Придністров’я, Грузію, сьогодні Україна, а завтра може бути Прибалтика і російськомовне населення Німеччини», - зазначив В.М.Стретович і додав, що ми знаємо, як вирішити цей конфлікт.

Перший етап, який без зовнішньої допомоги всього цивілізованого світу не відбудеться, полягає у відновленні контролю над усім кордоном між Україною і Росією на Сході, як це мало відбутися до 30 грудня 2015, відповідно до Мінських домовленостей.

Другий етап - це виведення всіх іноземних найманців та солдатів-терористів з окупованих на Донбасі територій, а також пропозиція всім, хто ностальгує і хоче жити в РФ, переїхати туди на ПМЖ. Термін цього етапу - місяць.

Третій етап - робота жандармерії (спеціального відділу поліції) на території зони АТО, яка здійснить перевірку кожного жителя: якщо мав стосунок до терористів т.зв. ДНР і ЛНР - виселення до РФ, якщо не мав і підтримує єдність України - залишається жити. Термін: місяць-два.

Четвертий етап - повернення до рідних домівок усіх внутрішньо переміщених осіб, яким довелося стати вимушеними переселенцями. Термін - місяць.
П’ятий етап - проведення виборів до місцевих органів влади та наведення порядку, відбудова зруйнованих будівель, доріг і т.д.

«Вчора знову загинули українські солдати біля с.Новотошківського на Луганщині, є багато поранених. Потрібно це припинити вже в цьому році!», - наголосив екс-народний депутат, Почесний голова ХДС Володимир Стретович.