ADSCN6782_.jpg19 лютого засідання Наглядової Ради ECPM (АС European Christian Political Movement, Європейський Християнський Політичний Рух) у Києві розпочалося з молитви Почесного Голови ХДС Володимира Стретовича та розгляду нашого листа до братньої партії Нідерландів ChristenUnie

Ми звертаємося до побратимів християнських демократів з проханням допомогти покращити імідж України, організувати позитивну інформаційну кампанію у зв’язку із запланованим референдумом у Нідерландах «Україна-Європейський Союз» у квітні ц.р.

Члени Наглядової Ради ЕСРМ запевнили нас, що сам факт проведення такого референдуму для всіх членів ЄС став несподіванкою і не матиме суттєвого впливу на ухвалення рішення про надання Україні статусу асоційованого члена ЄС. Зокрема, говорилося, що референдум організований противниками, а наші хвилювання є безпідставними, адже насправді в Нідерландах прихильників асоціації України в ЄС набагато більше.

Під час робочої наради було обговорено наступні питання порядку денного: Стратегічний документ для ЄС із зауваженнями від членів ЕСРМ; дата наступної Генеральної Асамблеї ЕСРМ, а також ситуація з біженцями в ЄС.

Нагадаємо, що партія Християнсько-Демократичний Союз є членом ЕСРМ з 2009 року, Володимир Стретович був у складі Керівного органу цієї європейської організації, а з 2013 року є членом Наглядової Ради ЕСРМ.

У засіданні АС ЕСРМ взяли участь християнські демократи з Бельгії, Латвії, Естонії, Румунії, Нідерландів та України: Kris Vleugels, Mareks Raups, Peeter Vosu, Maria von Oost. Також вперше до членів АС ЕСРМ приєдналася депутат Румунського парламенту Florica Cherecheş, а Peeter Vosu був першим президентом ЕСРМ.

Пропонуємо ознайомитися з фотозвітом на нашій сторінці у Фейсбук - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=477553175786285&id=429698273905109