8 лютого виповнюється 19 років партії Християнсько-Демократичний Союз.

prapors_hds.jpgВ далекому 1997 році українські християнські політики заснували свою політичну силу під назвою «Християнсько-Народний Союз», політичну партію з чітко вираженою ідеологією - християнською демократією.

У 2003 році відбувся VI позачерговий з'їзд, на якому до складу партії влилися представники інших партій християнсько-демократичного спрямування, а саме : Християнсько-демократична партія України (ХДПУ), Українська Християнсько-Демократична партія (УХДП) та Всеукраїнське об'єднання Християн (ВОХ). Делегати з'їзду ухвалили рішення про зміну назви партії на Християнсько-Демократичний Союз. Лідером партії був обраний Стретович Володимир Миколайович, народний депутат України 2, 4, 5,6 скликань.

З 1998 року ХДС бере участь у парламентських і президентських виборах, у складі блоків «Наша Україна» і «Народна самооборона». З 2 грудня 2002 року ХДС входить до складу Інтернаціоналу народних і християнсько-демократичних партій (CDI). У 2009 році у на 5-ій Генеральній Асамблеї ECPM р. в Берн (Швейцарія) партія «Християнсько-Демократичний Союз» була офіційно прийнята до складу Європейського Християнського Політичного Руху.

Восени 2009 року, за ініціативи ХДС, створена Асоціація християнських демократів Східної Європи, в яку увійшли християнські демократи Росії, Білорусі, Литви та Вірменії.

У вересні 2014 року на XV-му з’їзді партії ХДС головою обраний Черненко Олександр Валентинович, 25.09.1970 року народження, багаторічний очільник Дніпропетровської ХДС. За рішенням цього ж з’їзду Стретовича Володимира Миколайовича обрано Почесним Головою партії ХДС.

Партія Християнсько-Демократичний Союз – єдина з ідеологічних партій християнського спрямування, що результативно взяла участь у місцевих виборах-2015 і здобула 22 мандати в місцевих радах усіх рівнів, найбільше у Вінницькій та Львівській областях.

Зараз ХДС на часі повне оновлення та перезавантаження діяльності, відбувається своєрідна зміна поколінь і підходів у роботі. Перед собою християнські демократи ставлять завдання створити ідеальну партію, наскільки це можливо в реальному світі. Партію, що дійсно представляє інтереси людей з усіх регіонів України; партію без олігархів і популістів; партію, що постійно проводить роботу з виборцями, виконує дані під час виборчих кампаній обіцянки; партію, членами якої є чесні, порядні, некорумповані патріоти, відповідальні за свої слова та дії політики зі страхом Божим у серці. Нехай допоможе у цьому процесі нам усім Господь Бог!