6ХДС віступає за створення системи соціальної справедливості, коли багаті мусять зрозуміти, що вони не можуть процвітати поодинці  серед злиднів і розпачу. Ми всі перебуваємо в одному човні. Наша перемога не буде остаточною і справедливою, якщо нічого не зміниться в житті простого трудівника. Має змінитися мислення і можновладців, і підприємців. Законом для них мають стати слова з Біблії: "Того ж дня віддай плату його (працівника), поки не зайшло сонце..."

Сучасна економіка вже мало чим нагадує старий капіталізм, про який написано в класичних підручниках. Це вельми складний організм, де кожен виконує свою функцію. Великі компанії, їхні управляючі та власники в будь-якій країні не є самовільними господарями цих багатств. Вони виконують функцію менеджерів, котрі забезпечують ефективне управління в цих секторах народного господарства. Суспільство довірило їм ці функції і має право вимагати відповіді. Особливо це актуально для України, основа економічної моці якої закладена в радянський період працею всього народу. Заводи і фабрики, які перебувають сьогодні в приватних руках, побудовані в буквальному розумінні слова на кістках наших пращурів, які загинули в Голодомор та індустріалізацію.

Якщо обурення народу набуде радикального характеру, то від цього не виграє ніхто. У тому числі і сам народ. Принцип "Усе відібрати й поділити!" не приведе до поліпшення життя самих знедолених. Не тільки активні деструктивні дії зневірених від злиднів і безправ'я людей, але і їхня апатія та пасивний саботаж не дадуть реалізуватися планам енергійних і масштабно мислячих керівників і підприємців. Програють усі. Сучасне багатство нації вимірюється не кількістю золотого запасу, який можна розділити, а нерозривним сплавом матеріальних, інтелектуальних та організаційних ресурсів держави. У цій системі важливі всі члени суспільства, внесок кожного в загальну справу. Стабільність цієї системи залежить від поваги один до одного різних верств суспільства. Розумним і справедливим балансом інтересів.

ХДС завжди стоїть на боці людей праці, котрі заробляють на хліб своїм потом. По справедливості потрібно винагородити тяжку працю шахтаря, котрий ризикує життям глибоко під землею, й організаторські здібності та ініціативу бізнесмена. Якщо буде порушено цей принцип, то про яку ж солідарність тоді йтиме мова? Як можна об'єднати злодія і пограбованого? Чи трудівника й утриманця-нахлібника? Винятково руйнівними технологіями, розколом країни, як ми бачили нещодавно на Сході, чи створенням іноземного образу ворога?

Соціальна справедливість є ключовим моментом. Процвітаюча Україна не можлива без економічної стабільності, яка, у свою чергу, не можлива без стабільності політичної. А для цього потрібне громадянське порозуміння в суспільстві щодо основних фундаментальних цінностей. Але порозуміння без соціальної справедливості неможливе. Існує послідовність: соціальна справедливість – громадянське порозуміння – політична стабільність – економічна стабільність.

Розуміння цього факту лежить в основі всієї політичної діяльності Християнсько-Демократичного Союзу. Наша мета – об'єднання нації, взаємовигідний компроміс. Сила такого компромісу, що його пропонує християнська демократія, не в меркантильному договорі між працею і капіталом, різними соціальними групами і класами. – Базою для компромісу стають загальні для всіх суспільних верств цінності християнства.

Сьогодні ми мусимо дбайливо поводитися з паростками нового життя. Ми маємо з повагою ставитися до людей, котрі ще не прийняли того нового, що принесла нам Помаранчева революція. Ми не можемо допустити, щоб ліберальні фундаменталісти з "помаранчевого" табору, готові принести благополуччя простого українця в жертву деяким "законам ринку", хто через дурість, а хто з лихими намірами, дискредитували нашу революцію.

Після перемоги Помаранчевої революції ХДС вбачає свою найважливішу функцію в контролі над соціальним характером нової влади. Ми озброєні потужною сучасною соціально-політичною доктриною, яка лежить у фундаменті сучасної Європи. Християнська демократія – це відповіді на всі болючі питання сучасної України. Принципи соціальної ринкової економіки, сформульовані християнськими демократами Європи після Другої світової війни, закладені в основу процвітання сучасної Європи, частиною якої є й Україна. Соціальна справедливість і солідарність – це той камінь, який стане наріжним для нової України.